Μύδια με βούτυρο, σκόρδο και κρασί ψητά στο γκριλ

2014-09-22
μυδια με σκορδο και κρασι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις μύδια με βούτυρο, σκόρδο και κρασί ψητά στο γκριλ, ένα πιάτο πεντανόστιμο που σερβίρεται ως μεζεδάκι το καλοκαίρι αλλά και ως ορεκτικό σε ένα τραπέζι θαλασσινών. Μπορείς να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι σου σε όποια ποσότητα θέλεις και ανάλογα με τους καλεσμένους σου. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 40 μύδια
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ.σούπας βούτυρο ανάλατο
  • 3 κουτ.σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι
  • 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα μύδια καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 4 κούπες νερό

Βήμα 2

Σκεπάζουμε το καπάκι και βράζουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να ανοίξουν

Βήμα 3

Πετάμε όσα δεν άνοιξαν και βάζουμε τα υπόλοιπα σε μια λαδόκολλα

Βήμα 4

Ανοίγουμε στη μέση και κρατάμε το κέλυφος με το ψαχνό

Βήμα 5

Ρίχνουμε από πάνω σκόρδο και μαϊντανό στο καθένα

Βήμα 6

Λιώνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με το κρασί και περιχύνουμε σε κάθε μύδι

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με αλάτι και παρμεζάνα και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί

Βήμα 8

Τα μύδια με βούτυρο, σκόρδο και κρασί ψητά στο γκριλ είναι έτοιμα

 

Tips

  • Υπολόγισε περίπου 10 μύδια για το κάθε άτομο. Αν θέλεις βέβαια διπλασιάζεις τις μερίδες ανάλογα με την παρέα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή