Μύδια σαγανάκι νηστίσιμα με μουστάρδα και λεμόνι χωρίς τυρί

2014-09-21
μυδια σαγανακι με μουσταρδα και λεμονι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 10m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις μύδια σαγανάκι νηστίσιμα με μουστάρδα και λεμόνι χωρίς τυρί, ένας πεντανόστιμος μεζές, ιδανικός για το καλοκαίρι με τη συνοδεία κρασιού ή ούζου. Μπορείς να το φτιάξεις γρήγορα και απλά στο σπίτι χωρίς καθόλου κόπο και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με το αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια (τη σάρκα μόνο)
  • 1 κουτ.γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι
  • Μισό κουτ.γλ. θυμάρι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα μύδια, το θυμάρι και το λεμόνι

Βήμα 3

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τη μουστάρδα

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε

Βήμα 5

Τα μύδια σαγανάκι νηστίσιμα με μουστάρδα και λεμόνι χωρίς τυρί είναι έτοιμα

 

Tips

  • Για να αφαιρέσεις τη σάρκα από τα μύδια, τα βράζεις σε μπόλικο νερό για να ανοίξει το κέλυφος. Μετά με ένα μαχαίρι αφαιρείς τη σάρκα
  • Προσοχή! Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.8 / 5)

3.8 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή