Μύδια σαγανάκι καυτερά με μουστάρδα, πιπεριές και τυρί φέτα

2014-09-27
μυδια σαγανακι με μουσταρδα και φετα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια φανταστική συνταγή για να μαγειρέψεις μύδια σαγανάκι καυτερά με μουστάρδα, πιπεριές και τυρί φέτα, ένας αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές που πάντα εντυπωσιάζει! Μπορείς να το σερβίρεις σε ένα μπουφέ ή σε ένα τραπέζι στο σπίτι σου, με εγγυημένο αποτέλεσμα αφού γίνεται πάντα πεντανόστιμο και αρέσει σε όλους. Δοκίμασε το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • Μισό κιλό μύδια (τη σάρκα μόνο)
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • 3 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • 220 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα μύδια και τη μουστάρδα

Βήμα 5

Συμπληρώνουμε με νερό να καλύπτει τα μύδια

Βήμα 6

Βράζουμε για 8 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία

Βήμα 7

Προσθέτουμε τη φέτα και μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 8

Αφήνουμε να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε

Βήμα 9

Τα μύδια σαγανάκι καυτερά με μουστάρδα, πιπεριές και τυρί φέτα είναι έτοιμα

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή