Μύδια φρέσκα σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και φέτα

2014-09-30
μυδια σαγανακι με ντοματα και φετα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια εκπληκτική συνταγή για μύδια φρέσκα σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και φέτα, τέλειος καλοκαιρινός μεζές που μπορείς να σερβίρεις σαν ορεκτικό σε ένα μπουφέ θαλασσινών. Δεν είναι καθόλου δύσκολο στην προετοιμασία του και γίνεται σε λίγα λεπτά. Δοκίμασέ το και σίγουρα θα εντυπωσιαστείς και θα εντυπωσιάσεις με το αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 350 γρ. μύδια (τη σάρκα μόνο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 μικρές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 500 γρ. ντοματοχυμός
  • 1 κουτ.σούπας ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι-κόλιανδρο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml λευκό κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Όταν κάψει ρίχνουμε τα μύδια και σοτάρουμε για 3 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μια πρέζα κόλιανδρο

Βήμα 5

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε ρίγανη και το κρασί

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε τον ντοματοχυμό

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τη φέτα

Βήμα 8

Σερβίρουμε αμέσως με ζεστό ψωμί!

Βήμα 9

Τα μύδια φρέσκα σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και φέτα είναι έτοιμα

 

Tips

  • Όταν ρίξεις τα μύδια μην τα ανακατέψεις γιατί θα βγάλουν τα υγρά τους με αποτέλεσμα να βράσουν αντί τα σοταριστούν!
  • Μπορείς να προσθέσεις λίγη ζάχαρη
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή