Μύδια σαγανάκι αλά κρεμ με ούζο, κρασί, σκόρδο και μουστάρδα σε κέλυφος

2014-10-03
μυδια σαγανακι με μουσταρδα και ουζο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις μύδια σαγανάκι αλά κρεμ με ούζο, κρασί, σκόρδο και μουστάρδα σε κέλυφος, ένα πραγματικά εκπληκτικό μεζέ για το καλοκαίρι που σίγουρα θα αρέσει σε όλους. Σέρβιρέ το με ψωμί ή σαν σάλτσα με μακαρόνια αν θέλεις να το σερβίρεις σαν κυρίως πιάτο. Γίνεται γρήγορα και πολύ εύκολα!

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια πλυμένα
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 2 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • 1 σφην. ούζο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 κούπα θρυμματισμένη φέτα
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • 1-2 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ.γλ. ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί

Βήμα 4

Ρίχνουμε τη μουστάρδα και το ούζο και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον χυμό και σκεπάζουμε το καπάκι

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια

Βήμα 7

Τα βγάζουμε μαζί με τα κρεμμύδια σε μια πιατέλα και περνάμε το ζουμί από σίτα

Βήμα 8

Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε κρέμα γάλακτος

Βήμα 9

Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 10

Βάζουμε τα μύδια πάλι μέσα μαζί με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 11

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε

Βήμα 12

Τα μύδια σαγανάκι αλά κρεμ με ούζο, κρασί, σκόρδο και μουστάρδα σε κέλυφος είναι έτοιμα

 

Tips

  • Ταιριάζει και με ρύζι!
  • Μπορείς να προσθέσεις και τσίλι, αν σου αρέσει
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή