Μύδια τηγανιτά με μπύρα και αλεύρι

2014-09-14
μυδια τηγανιτα με μπυρα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 8m
  • Έτοιμη σε : 18m

Μια τέλεια συνταγή για να μαγειρέψεις μύδια τηγανιτά με μπύρα και αλεύρι, ένας εύκολος τρόπος να ετοιμάσεις τα μύδια σε λίγα λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πεντανόστιμο και σίγουρα θα εντυπωσιάσεις σε ένα τραπέζι είτε το σερβίρεις σαν μεζέ ή πρώτο πιάτο μαζί με σαλάτα.  Γίνεται με λίγα υλικά και χωρίς καθόλου κόπο!

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια
  • 2 κουτ.σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 μικρό μπουκάλι μπύρα
  • Ηλιέλαιο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα μύδια για 6 λεπτά μέχρι να ανοίξουν

Βήμα 2

Πετάμε όσα δεν ανοίξουν και ανοίγουμε εντελώς τα υπόλοιπα

Βήμα 3

Βγάζουμε τη σάρκα με ένα μαχαίρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε

Βήμα 4

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μπύρα με το αλεύρι και τον μαϊντανό

Βήμα 5

Περνάμε τα μύδια από το μείγμα και τα τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι για μισό λεπτό

Βήμα 6

Τα μύδια τηγανιτά με μπύρα και αλεύρι είναι έτοιμα

 

Tips

  • Τα μύδια που δεν ανοίξουν με το βράσιμο δεν είναι κατάλληλα για να τα φάμε
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή