Μuffins με βατόμουρα, λευκή σοκολάτα και ξινόγαλο

2015-01-20
muffins-me-vatomoura
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε muffins με βατόμουρα, λευκή σοκολάτα και ξινόγαλο για εσας και τους φίλους σας. Μπορεί να δυσκολευόμαστε λίγο να βρούμε φρούτα του δάσους ή να είναι αρκετά ακριβά, αλλά η συνταγή αυτή και ο συγκεκριμένος συνδυασμός αξίζει τον κόπο. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε.

 

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. κομματάκια λευκής σοκολάτας (σταγόνες)
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 250 μλ. ξινόγαλο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ. βατόμουρα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC

Βήμα 2

Αλείφουμε μια φόρμα για μαφινς με βούτυρο ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια-θήκες

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά, το ξυνόγαλο, την βανίλια και το βούτυρο σε ενα μπωλ μέχρι να ομογενοποιηθούν

Βήμα 4

Σε ενα μεγάλο ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Προσθέτουμε την ζάχαρη και τα κομματάκια σοκολάτας

Βήμα 6

Με ενα κουτάλι προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με τα αυγά σε αυτό με το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά

Βήμα 7

Ρίχνουμε τα βατόμουρα και ανακατεύουμε ελάχιστα για να μην λιώσουν τα φορύτα

Βήμα 8

Γεμίζουμε τα 2/3 της κάθε θήκης για μάφιν

Βήμα 9

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν

Βήμα 10

Βγάζουμε απο τον φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά για να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε

Βήμα 11

Τα muffins με βατόμουρα, λευκή σοκολάτα και ξινόγαλο είναι έτοιμα

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή