Νιόκι με Γκοργκοντζόλα

2013-05-13
νιοκι με γκοργκοντζολα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ διαφορετική από τα συνηθισμένα και πολύ νόστιμη συνταγή. Τα νιοκι με γκοργκοντζολα είναι μια γνήσια ιταλική συνταγή πολύ γευστική και χορταστική. Μπορείς να τα γαρνίρεις πολύ όμορφα με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Συνδυάζεται υπέροχα με ένα λευκό κρασί και μια καλή παρέα. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια νιόκι πατάτας έτοιμα φρέσκα, βρασμένα σε αλατισμένο νερό για 5 περίπου λεπτά και σουρωμένα.
  • 300 ml γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 200 γραμμάρια γκοργκοντζόλα σε τρίμμα
  • 2-3 κουταλιές της σουπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνεις το γάλα σε μια κατσαρόλα.

Βήμα 2

Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το βούτυρο, τη γκοργκοντζόλα και την παρμεζάνα.

Βήμα 3

Ανακατεύεις να γίνει το μείγμα σου λείο και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 4

Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τα νιόκι.

Βήμα 5

Βάζεις όσο πιπέρι θέλεις και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια τα νιοκι με γκοργκοντζολα είναι έτοιμα. Καλή όρεξη.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 10
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

10 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή