Νιόκι με Πέστο

2013-05-08
νιοκι με πεστο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή από την Ιταλία. Τα νιοκι με πεστο θα σε ενθουσιάσουν με την υπέροχη γεύση τους και το απίστευτο άρωμά τους. Μην περιμένεις άλλο δοκίμασε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα μείνεις ευχαριστημένη. Μην ξεχάσεις μετά να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα κομμένη σε κομμάτια
  • 100 γραμμάρια πεκορίνο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φακελάκι κουκουκάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο χωρίς τις φύτρες τους
  • ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο νιόκι πατάτας φρέσκα (450 γραμμάρια)

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπλέντερ βάζεις και χτυπάς τα φύλλα του βασιλικού.

Βήμα 2

Προσθέτεις το κουκουνάρι και το σκόρδο και χτυπάς πάλι.

Βήμα 3

Βάζεις τα τυριά σιγά σιγά χτυπώντας.

Βήμα 4

Τέλος προσθέτεις ελαιόλαδο σιγά σιγά αναλογικά με το πόσο πηχτό θέλεις το πέστο σου.

Βήμα 5

Βράζεις τα μακαρόνια όπως λέει η συσκευασία τους.

Βήμα 6

Τα σουρώνεις καλά και σερβίρεις ζεστά με μια ποσότητα πέστο από πάνω, που θα αρχίσει να λιώνει από τη θερμοκρασία των νιόκι.

Βήμα 7

Συγχαρητήρια τα νιοκι με πεστο είναι ετοιμα. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Πρέπει να γνωρίζεις ότι η ονομασία “πέστο” είναι ο τρόπος παρασκευής μιας σάλτσας που περιέχει κάποιο είδος τυριού, κάποιο ξηρό καρπό, κάποιο αρωματικό φυτό και ελαιόλαδο. Υπάρχουν πολλά είδη πέστο. Εδώ είναι μια εκδοχή με βασιλικό ή αλλιώς pesto Genovese.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή