Νιόκι Ρομέν

2013-05-09
νιοκι ρομεν
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Μια σπιτική και πολύ νόστιμη συνταγή. Τα νιοκι ρομεν είναι μια συνταγή διαφορετική από τις άλλες. Μια γευστική πανδαισία από την Ιταλία που σίγουρα θα τους ξετρελάνει όλους. Δοκίμασε να την φτιάξεις στους φίλους σου και στην οικογένειά σου και σίγουρα θα τους ευχαριστήσεις. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 500 ml γάλα
  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια σιμιγδάλι
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 40 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • 30 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • πάπρικα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις το γάλα με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να πάρουν βράση.

Βήμα 2

Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για 8 λεπτά.

Βήμα 3

Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τα αυγό και τον κρόκο χτυπημένα, ανακατεύοντας δυνατά.

Βήμα 4

Βάζεις πάλι το μείγμα στη φωτιά για 2 λεπτά.

Βήμα 5

Καρυκεύεις και προσθέτεις τη γραβιέρα.

Βήμα 6

Τοποθετείς το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Βήμα 7

Το βάζεις να παγώσει στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 8

Κόβεις σε ότι σχήματα θέλεις με κουπ-ατ και τα βάζεις σε βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 9

Πασπαλίζεις με την παρμεζάνα και γκρατινάρεις στο φούρνο για περίπου 5-10 λεπτά.

Βήμα 10

Συγχαρητήρια τα νιοκι ρομεν είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Μπορείς να σερβίρεις τα νιόκι με μια σάλτσα ντομάτας, όπως στην φωτογραφία, που θα την έχεις πολτοποιήσει στο μπλέντερ και τριμμένη παρμεζάνα. Είναι υπέροχος συνδυασμός.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • soula kolovou

    Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:Τα συγκεκριμένα ζυμαρικά μπορούμε να αποξηράνουμε για τον χειμώνα?Το ρωτώ αυτό,διότι ασχολούμαι πολλύ με παρασκευές σπιτικών τροφίμων.Ευχαριστώ!

    • soula kolovou

      Οπως και να έχει πάντως,βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την συνταγή !Θα τα φτιάξω και μάλλιστα αύριο κυριακή ,συνοδεύοντάς τα με κιμά και τριμμένο τυράκι από τα χεράκια μου!