Ντάκος με Φέτα

2013-05-31
ντακος με φετα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 10m

Μια κλασσική και πολύ απολαυστική συνταγή από την Κρήτη. Ο ντακος με φετα είναι μια πολύ εύκολη και καλοκαιρινή ιδέα. Ένα ελαφρύ πιάτο, ιδανικός μεζές για ουζάκι ή ένα κρύο λευκό κρασί. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή την υπέροχη συνταγή που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι. Μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 1 ντάκο από κριθάρι, μεγάλο και στρογγυλό, λίγο βρεγμένο με νερό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • ρίγανη
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις τον ντάκο σε πιάτο και περιχύνεις με το μισό ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Απλώνεις από πάνω την ντομάτα και αλατίζεις ελαφρά.

Βήμα 3

Ρίχνεις τα κομματάκια της φέτας και τη ρίγανη.

Βήμα 4

Περιχύνεις με το υπόλοιπο λάδι.

Βήμα 5

Συγχαρητήρια ο ντακος με φετα είναι έτοιμος. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις ελιές ή κάπαρη που του ταιριάζουν πολύ.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή