Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αυγολέμονο

2014-05-01
ντολμαδακια γιαλαντζι με αυγολεμονο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Μια υπέροχη συνταγή που θα φτιάξετε εύκολα! Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με αυγολέμονο θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό!

Υλικά

  • 300 γρ. αμπελόφυλλα
  • 2 κούπες ρύζι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.σούπας άνηθο
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανό
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κρόκοι αυγών

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα αμπελόφυλα σε καυτό νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά

Βήμα 2

Τα σουρώνουμε και ξεχωρίζουμε τα φύλλα

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε σε μια κασταρόλα το μισό ελαιόλαδο

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το ρύζι

Βήμα 5

Ρίχνουμε δυο κούπες νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει

Βήμα 6

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Με ένα κουτάλι βάζουμε γέμιση στα αμπελόφυλλα και τα κλείνουμε

Βήμα 8

Βάζουμε μερικά αμπελόφυλλα στο της κατσαρόλας και από πάνω τα ντολμαδάκια

Βήμα 9

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, νερό και πιπέρι και σιγοβράζουμε (με ένα πιάτο ανάποδα για να τα κρατάει) για 1 ώρα

Βήμα 10

Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με το λεμόνι και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα

Βήμα 11

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουμε με το αυγολέμονο

Βήμα 12

Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με αυγολέμονο είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις στη γέμιση και δυόσμο!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή