Ντολμαδάκια γιαλαντζί με ρύζι και σως από γιαούρτι και ντομάτα

2014-10-20
ντολμαδακια γιαλαντζι με γιαουρτι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια πολύ ωραία συνταγή για να μαγειρέψεις ντολμαδάκια γιαλαντζί με ρύζι και σως από γιαούρτι και ντομάτα, ένα ελληνικό πιάτο που είναι ιδανικό για  να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή ως μεζές. Γίνεται με απλά υλικά και αρκετά μυρωδικά και μοσχοβολάει όλο το σπίτι. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου!

Υλικά

  • 500 γρ. αμπελόφυλλα
  • 1,5 κούπας ρύζι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδι ψιλοκομμένα
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ.σούπας δυόσμος
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 ντομάτα περασμένη από τρίφτη
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Μείγμα μυρωδικών (άνηθος και δυόσμος)
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπλένουμε το ρύζι με νερό και ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα για 1-2 λεπτά σε βραστό νερό

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι

Βήμα 4

Ρίχνουμε 2 κούπες νερό και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα μυρωδικά (τις μεγάλες ποσότητες) και τη ντομάτα

Βήμα 6

Γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα με τη γέμιση και τα τυλίγουμε σε ντολμάδες

Βήμα 7

Βάζουμε όσα αμπελόφυλλα έμειναν στον πάτο της κατσαρόλα

Βήμα 8

Από πάνω βάζουμε τα ντολμαδάκια κολλητά

Βήμα 9

Ρίχνουμε ελαιόλαδο και βάζουμε ένα πιάτο να τα κρατάει

Βήμα 10

Συμπληρώνουμε με νερό και βράζουμε για 40 λεπτά

Βήμα 11

Εντωμεταξύ φτιάχνουμε μια σως από γιαούρτι

Βήμα 12

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το μείγμα μυρωδικών, 2 κουταλιές νερό, χυμό από 1 λεμόνι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Βήμα 13

Ρίχνουμε χυμό λεμόνι στην κατσαρόλα και ανακινούμε

Βήμα 14

Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια με τη σως

Βήμα 15

Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με ρύζι και σως από γιαούρτι και ντομάτα είναι έτοιμα

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή