Ντολμαδάκια γιαλαντζί με λάχανο και κρεμμύδια

2014-10-23
ντολμαδακια γιαλαντζι με λαχανο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις ντολμαδάκια γιαλαντζί με λάχανο και κρεμμύδια, τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες αλλά χωρίς κιμά. Ένα πιάτο που έχει ένα βαθμό δυσκολίας, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, όμως το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα εντυπωσιαστείς!

Υλικά

  • 1 λάχανο
  • 1 & 2/3 κούπας ρύζι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο πράσο
  • 2 κουτ.σούπας δυόσμος
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα φύλλα του λάχανου για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 2

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στραγγίξουν και κόβουμε τα νεύρα για να μαλακωσουν

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο

Βήμα 4

Προσθέτουμε το ρύζι και τα μυρωδικά

Βήμα 5

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο νερό

Βήμα 6

Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό

Βήμα 7

Στρώνουμε στο πάτο της κατσαρόλα όσα φύλλα μας κόπηκαν

Βήμα 8

Γεμίζουμε τα υπόλοιπα με τη γέμιση και τα τυλίγουμε σε πακέτα

Βήμα 9

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο

Βήμα 10

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο

Βήμα 11

Συμπληρώνουμε με νερό να τα καλύπτει και κλείνουμε το καπάκι

Βήμα 12

Βράζουμε για περίπου 45 λεπτά

Βήμα 13

Αναμειγνύουμε τον χυμό των λεμονιών με λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας και το κορν φλάουρ

Βήμα 14

Χτυπάμε και περιχύνουμε το φαγητό

Βήμα 15

Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με λάχανο και κρεμμύδια είναι έτοιμα

 

Tips

  • Αν σου αρέσει το σκόρδο, πρόσθεσε λίγο στη γέμιση
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή