Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα και κιμά της Αργυρώς

2014-10-25
ντολμαδακια με αμπελοφυλλα και κιμα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα και κιμά της Αργυρώς, ένα ελληνικό, παραδοσιακό φαγητό που δεν πρέπει να λείπει από το οικογενειακό τραπέζι. Δοκίμασε να το φτιάξεις στο σπίτι και θα ανακαλύψεις ότι είναι πιο εύκολο από ότι περίμενες ενώ δεν είναι δύσκολο να πετύχεις ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 300 γρ. αμπελόφυλλα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Μισό κιλό κιμά
  • 1 κούπα ρύζι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • 2 κουτ.σούπας δυόσμος
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 4

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το ρύζι

Βήμα 5

Ρίχνουμε ρίγανη και νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς και να απορροφηθούν τα υγρά

Βήμα 6

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε να κρυώσει

Βήμα 7

Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα για 1-2 λεπτά

Βήμα 8

Βάζουμε μια κουταλίτσα από το μείγμα στο καθένα και τα τυλίγουμε σε ντολμάδες

Βήμα 9

Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε μια κατσαρόλα και περιχύνουμε με λεμόνι

Βήμα 10

Ρίχνουμε ελαιόλαδο και βάζουμε ένα πιάτο να τα κρατάει

Βήμα 11

Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου

Βήμα 12

Τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα και κιμά της Αργυρώς είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή με λάχανο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή