Ντολμαδάκια με κιμά αυγολέμονο

2014-05-02
ντολμαδακια με κιμα αυγολεμονο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για ντολμαδάκια με κιμά αυγολέμονο που μπορείς να φτιάξεις εύκολα ακόμα κι αν είναι η πρώτη φορά που τα μαγειρεύεις!

Υλικά

  • 500 γρ. αμπελόφυλλα
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • Μισό φλιτζ. ρύζι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • 1 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάμε για 5 λεπτά σε καυτό νερό

Βήμα 2

Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 4

Προσθέτουμε και τα ασπράδια των αυγών και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 5

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα φύλλα και τα κλείνουμε

Βήμα 6

Στον πάτο μιας κατσαρόλας βάζουμε όσα αμπελόφυλλα σπάσαμε ή δεν θα χρησιμοποιήσουμε και από πάνω βάζουμε κολλητά τα ντολμαδάκια

Βήμα 7

Ρίχνουμε λάδι, αλάτι και ζεστό νερό ώστε να καλυφτούν και τα σταθεροποιούμε με ένα πιάτο

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα

Βήμα 9

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το λεμόνι και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και ρίχνουμε και κορν φλάουρ

Βήμα 10

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο

Βήμα 11

Τα ντολμαδάκια με κιμά και αυγολέμονο είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις κορν φλάουρ αν δεν σου αρέσει στη γεύση απλά δεν θα βγει τόσο παχύρευστο το αυγολέμονο
Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή