Ντολμαδάκια με κιμά και γιαούρτι

2014-05-03
ντολμαδακια με κιμα και γιαουρτι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια καταπληκτική συνταγή για ντολμαδάκια με κιμά και γιαούρτι που μπορείς να σερβίρεις σε ένα επίσημο τραπέζι αλλά και στο οικογενειακό τραπέζι! Γίνεται πολύ εύκολα!

Υλικά

  • 500 γρ αμπελόφυλλα
  • Μισό κιλό μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο κιμά
  • 1 κούπα ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σούπας δυόσμο
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανό
  • 400 γρ. γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σούπας άνηθο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματίζουμε για 8 λεπτά σε νερό

Βήμα 2

Τα ξεχωρίζουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε τον κιμά με το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο (αφήνουμε ένα κουταλάκι για τη σως), μια κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 4

Στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με λίγα αμπελόφυλλα

Βήμα 5

Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στα φύλλα και τα κλείνουμε

Βήμα 6

Τα τοποθετούμε πάνω από τα φύλλα κοντά το ένα στο άλλο

Βήμα 7

Ρίχνουμε νερό, αλάτι και λίγο λάδι και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο

Βήμα 8

Τα σιγοβράζουμε για 70 λεπτά περίπου

Βήμα 9

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με λίγο δυόσμο, άνηθο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 10

Σερβίρουμε τη σως γιαουρτιού μαζί με τα ντολμαδάκια που έχουν κρυώσει

Βήμα 11

Τα ντολμαδάκια με κιμά και γιαούρτι είναι έτοιμα!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή