Ντολμαδάκια με κιμά και πλιγούρι

2014-05-04
Ντολμαδακια με κιμα και πλιγουρι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Μια διαφορετική συνταγή για ντολμαδάκια με κιμά και πλιγούρι που γίνεται ακόμα πιο νόστιμο! Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 400 γρ. αμπελόφυλλα
  • 400 γρ. πλιγούρι
  • 250. γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας άνηθος
  • 2 κουτ.σούπας μαιντανός
  • 2 κουτ.σούπας δυόσμος
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το πλιγούρι και τα μυρωδικά

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνει να βράσει για 5 λεπτά

Βήμα 5

Ξεχωρίζουμε τα αμπελόφυλλα και τα γεμίζουμε με μια κουταλιά στο κέντρο

Βήμα 6

Τα κλείνουμε σαν ρολάκια και τα βάζουμε πάνω από αμπελόφυλλα σε μια κατσαρόλα

Βήμα 7

Ρίχνουμε νερό να τα καλύψει, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου με ένα πιάτο να τα συγκρατεί

Βήμα 9

Τα ντολμαδάκια με κιμά και πλιγούρι είναι έτοιμα!

 

Tips

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή