Ντολμαδάκια με κιμά και ρύζι

2014-05-03
ντολμαδακια με κιμα και ρυζι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Μια τέλεια συνταγή για ντολμαδάκια με κιμά και ρύζι που σίγουρα θα εντυπωσιάσει σε ένα τραπέζι! Είναι πολύ νόστιμα!

Υλικά

  • 60 αμπελόφυλλα
  • Μισό κιλό κιμάς
  • 200 γρ. ρύζι
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανό
  • 2 κουτ.σούπας άνηθο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 4 κουτ.σούπας κόρν φλάουρ
  • 3/4 κούπας γάλα
  • 1 αυγό
  • Αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα σε νερό για 5 λεπτά

Βήμα 2

Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα ξεχωρίζουμε

Βήμα 3

Ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά και το μισό ελαιόλαδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 5

Με ένα κουταλάκια γεμίζουμε τα φύλλα και τα διπλώνουμε

Βήμα 6

Απλώνουμε τα φύλλα που δεν χρησιμοποιήσαμε σε μια κατσαρόλα και από πάνω βάζουμε τα ντολμαδάκια

Βήμα 7

Συμπληρώνουμε νερό, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα από πάνω

Βήμα 8

Τα σιγοβράζουμε για 80 λεπτά

Βήμα 9

Παίρνουμε 2 κούπες από τον ζωμό

Βήμα 10

Αναμειγνύουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και αλάτι

Βήμα 11

Ρίχνουμε το αυγό, τον ζωμό και λίγο λεμόνι

Βήμα 12

Περιχύνουμε στην κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 13

Τα ντολμαδάκια με κιμά και ρύζι είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να κάνεις τη σάλτσα χωρίς αυγό!
Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή