Ντολμαδάκια με κόκκινη σάλτσα πολίτικα και σμυρνέικα

2014-11-06
ντολμαδακια με κοκκινη σαλτσα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 6m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια πολύ καλή συνταγή για ντολμαδάκια με κόκκινη σάλτσα πολίτικα και σμυρνέικα, μια εκδοχή του αγαπημένου ελληνικού πιάτου με σάλτσα όπως συνηθίζουν να τη μαγειρεύουν στο Λίβανο. Αν σου αρέσει το φαγητό αυτό σίγουρα θα εντυπωσιαστείς και με αυτή την παραλλαγή. Μια εύκολη συνταγή που δεν θα σε παιδέψεις για να πετύχεις ένα νόστιμο αποτέλεσμα!

Υλικά

  • Μισό κιλό αμπελόφυλλα
  • 600 γρ. κιμάς
  • 2 κούπες ρύζι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ.σούπας δυόσμος
  • 2 κουτ.σούπας ρίγανη
  • 1 ντοματοχυμός πουμαρό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με 3 κούπες νερό

Βήμα 2

Το αφήνουμε έτσι για μισή με μία ώρα

Βήμα 3

Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα σε βραστό νερό για 10 λεπτά

Βήμα 4

Τα στραγγίζουμε και κόβουμε τα μεγάλα νεύρα

Βήμα 5

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά, αλάτι-πιπέρι, ρίγανη, κανέλα με το ρύζι που στραγγίξαμε

Βήμα 6

Βάζουμε μερικά φύλλα στον πάτο μιας κατσαρόλας

Βήμα 7

Γεμίζουμε τα φύλλα με μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σε ντολμάδες

Βήμα 8

Βάζουμε τους ντολμάδες κολλητά τον ένα δίπλα στον άλλο

Βήμα 9

Πασπαλίζουμε με το σκόρδο και τον δυόσμο και ρίχνουμε τον ντοματοχυμό

Βήμα 10

Σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να τα κρατάει

Βήμα 11

Συμπληρώνουμε με νερό να τα σκεπάζει

Βήμα 12

Βράζουμε για περίπου 45-50 λεπτά

Βήμα 13

Τα ντολμαδάκια με κόκκινη σάλτσα πολίτικα και σμυρνέικα είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή με λάχανο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή