Ντολμαδάκια με μαύρο λάχανο της Μαριάννας

2014-11-03
ντολμαδακια με μαυρο λαχανο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξεις ντολμαδάκια με μαύρο λάχανο της Μαριάννας, ένα πιάτο που δεν διαφέρει πολύ από τα παραδοσιακά ντολμαδάκια. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε αν σου αρέσει αυτό το φαγητό και σέρβιρέ το ως κυρίως ή ως ορεκτικό σε ένα εορταστικό τραπέζι. Σίγουρα θα εντυπωσιάσεις!

Υλικά

  • Φύλλα από 3 μαύρα λάχανα
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Μισό ματσάκι δυόσμος
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • 1,5 κούπα ρύζι
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 6

Ζεματίζουμε τα φύλλα από τα μαύρα λάχανα σε ζεστό νερό περίπου για 1-2 λεπτά

Βήμα 7

Τα βγάζουμε και τα κόβουμε στη μέση βγάζοντας το νεύρο

Βήμα 8

Βάζουμε 1 κουταλάκι γέμιση σε κάθε φύλλο και τα τυλίγουμε σε ντολμάδες

Βήμα 9

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο

Βήμα 10

Περιχύνουμε χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με ένα πιάτο

Βήμα 11

Ρίχνουμε νερό που να τα καλύπτει και βράζουμε με κλειστό καπάκι για 40 λεπτά

Βήμα 12

Τα ντολμαδάκια με μαύρο λάχανο της Μαριάννας είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείς να σερβίρεις με αυγολέμονο ή με γιαούρτι
  • Πρόσθεσε μυρωδικά και λεμόνι ανάλογα με τις προτιμήσεις σου
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή