Ντολμαδάκια με μπακαλιάρο αυγολέμονο

2014-03-24
Ντολμαδάκια με μπακαλιάρο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια διαφορετική και πάρα πολύ γευστική παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις ντολμαδάκια με μπακαλιάρο αυγολέμονο σου παρουσιάζεται παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις εντυπώσεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • κύμινο
  • 2 κρεμμύδια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 καλό λάχανο
  • 2 αυγά
  • το χυμό 2 λεμονιών

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνετε το μπακαλιάρο από την προηγουμένη να μουσκεύει σε νερό. Φροντίζετε να αλλάξετε το νερό 1-2 φορές, την ημέρα που θα τον μαγειρέψετε.

Βήμα 2

Αφαιρείτε τις πέτσες και τα κόκαλα, του δίνετε μία βράση σε σκέτο νερό και τον ξεψαχνίζετε σε πολύ λεπτά κομμάτια (να γίνει σαν κιμάς).

Βήμα 3

Ανακατεύετε μέσα σε λεκάνη τον ξεψαχνισμένο μπακαλιάρο με το ρύζι, τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το μισό λάδι, τα ζυμώνετε και τα αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4

Έχετε ζεματίσει το λάχανο και έχετε έτοιμα τα φύλλα, καθαρισμένα από κοτσάνια. Τα κοτσάνια τα στρώνετε στον πάτο της κατσαρόλας.

Βήμα 5

Παίρνετε κουταλιές από το μίγματου μπακαλιάρου, τυλίγετε με το λάχανο όμορφα ντολμαδάκια που τακτοποιείτε σε σφιχτές κυκλικές σειρές μέσα στην κατσαρόλα.

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδικαι τους σκεπάζετε με χλιαρό νερό. Αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 7

Τότε χτυπάτε 2 αυγά με το χυμό των λεμονιών, παίρνετε λίγο ζουμάκι από το φαγητό, το ρίχνετε στο αυγολέμονο και περιχύνετε τους ντολμάδες. Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού και σερβίρετε.

Βήμα 8

Τα ντολμαδάκια με μπακαλιάρο αυγολέμονο είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή