Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά

2014-03-08
Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Μια παραδοσιακή συνταγή για ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά! Ένα λαχταριστό πιάτο που αρέσει σε όλους και θυμίζει όμορφες οικογενειακές στιγμές!

Υλικά

  • 6 μεγάλες πιπεριές (κιτρινές, κόκκινες, πράσινες)
  • 6 μεγάλες ντομάτες
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¾ κούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 6 κουτ.σούπας ρύζι
  • Μισή κούπα ντοματοχυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες οριζόντια κοντά στο κοτσάνι

Βήμα 2

Κρατάμε το καπάκι για να κλείσουμε τα λαχανικά

Βήμα 3

Με ένα κουτάλι αδειάζουμε προσεχτικά το εσωτερικό

Βήμα 4

Κρατάμε το εσωτερικό της ντομάτας

Βήμα 5

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο

Βήμα 6

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 7

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει καφέ χρώμα

Βήμα 8

Προσθέτουμε το σκόρδο και το βασιλικό

Βήμα 9

Ρίχνουμε το ρύζι, το εσωτερικό της ντομάτας και τον ντοματοχυμό

Βήμα 10

Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το ρύζι τα ζουμιά

Βήμα 11

Ρίχνουμε ζάχαρη μέσα στις ντομάτες

Βήμα 12

Γεμίζουμε τα ¾ των λαχανικών με το ρύζι και τον κιμά

Βήμα 13

Βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε λίγο λαδάκι από πάνω

Βήμα 14

Ψήνουμε για περίπου μία ώρα

Βήμα 15

Οι ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά είναι έτοιμες!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: , Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή