Ντοματοκεφτέδες με ούζο και σάλτσα γιαουρτιού

2013-05-27
ντοματοκεφτεδες με ουζο
  • Yield : 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ καλοκαιρινή και νόστιμη συνταγή. Οι ντοματοκεφτεδες με ουζο και σάλτσα γιαουρτιού είναι ιδανικός μεζές παρέα με ένα κρασάκι ή ένα παγωμένο ουζάκι. Θα τους λατρέψουν όλοι μιας και έχουν υπέροχη γεύση και ιδιαίτερο άρωμα. Μόλις δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή να μην ξεχάσεις μετά να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 2 μεγάλες σφιχτές ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ούζο
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 200 γραμμάρια γαλέτα
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γραμμάρια φέτα σκληρή σε τρίμματα
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι όσο πάρει

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύεις όλα τα λαχανικά σε ένα μπωλ με ένα πιρούνι.

Βήμα 2

Προσθέτεις τα τυριά, το ούζο, το αυγό, τη γαλέτα, λίγο αλατοπίπερο, τη ρίγανη και περίπου 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.

Βήμα 3

Ανακατεύεις καλά, αν σου βγει το μείγμα σου νερουλό, πρόσθετεις λίγο γαλέτα ή λίγο αλεύρι ακόμα.

Βήμα 4

Βρέχεις τα χέρια σου και πλάθεις μπαλίτσες.

Βήμα 5

Αλευρώνεις πολύ καλά και τις πατάς απαλά να γίνουν πλακέ.

Βήμα 6

Τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις 2 μεριές.

Βήμα 7

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 8

Συγχαρητήρια οι ντοματοκεφτεδες με ουζο και σάλτσα γιαουρτιού είναι έτοιμοι. Καλή απόλαυση.

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή