Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

2013-05-25
ντοματοκεφτεδες σαντορινης
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 50m

Γνήσια παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης. Από το νησί με τα ξακουστά γλυκά κόκκινα τοματάκια. Αποκλείεται αυτή η συνταγή να μην αρέσει σε όποιον δοκιμάσει μικρό ή μεγάλο. Είναι η κλασική παραδοσιακή και νησιώτικη συνταγή με την απίστευτη γεύση που όποιος επισκεφθεί το νησί δεν γίνεται να μην την δοκιμάσει. Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτό τον υπέροχο καλοκαιρινό μεζέ και μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 7 ντομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μικρά κομματάκια και στραγγισμένες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 200 γραμμάρια φέτα λιωμένη με πιρούνι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπωλ ρίχνεις τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το αλεύρι, τις ντομάτες χωρίς πολλά υγρά, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις να γίνει αφράτο.

Βήμα 2

Βάζεις το μπωλ στο ψυγείο να δέσει για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 3

Τηγανίζεις κουταλιά κουταλιά σε καυτό λάδι.

Βήμα 4

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 5

Συγχαρητήρια οι ντοματοκεφτεδες σαντορινης είναι έτοιμοι. Καλή απόλαυση.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή