Ντοματοκεφτέδες Τήνου (της Βέφας)

2013-07-20
ντοματοκεφτεδες τηνου
  • Yield : 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή. Οι ντοματοκεφτεδες Τήνου (της Βέφας) θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους. Ιδανικό πιάτο για μεζές αλλά πολύ καλή ιδέα και για πάρτυ. Προσφέρεται κυρίως το καλοκαίρι που είναι η κατάλληλη εποχή για τις ντομάτες. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα σου μείνει αξέχαστη η γεμάτη γεύση τους και το υπέροχο άρωμά τους. Μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ πιο κάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη και στραγγισμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 5 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • μισό κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό
  • 200-250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύεις σε ένα μπωλ όλα τα υλικά με ένα πιρούνι και μετά με τα χέρια.

Βήμα 2

Η ζύμη πρέπει να πλάθεται, αν χρειάζεται προσθέτεις κι άλλο αλεύρι.

Βήμα 3

Πλάθεις τους κεφτέδες σου σε μεσαίο μέγεθος.

Βήμα 4

Τους αλευρώνεις και τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο μεριές.

Βήμα 5

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια οι ντοματοκεφτεδες τηνου είναι έτοιμοι. Καλή όρεξη.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή