Ντοματόπιτα χωρίς φύλλο τυρένια με φέτα (της Αργυρώς)

2015-02-15
Ντοματοπιτα χωρις φύλλο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε ντοματόπιτα χωρίς φύλλο, ένα πιάτο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Γίνεται με υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα και είναι ιδανική για τις ώρες που θέλετε να φτιάξετε κάτι ιδιαίτερο με εύκολα υλικά και σε λίγο χρόνο. Μια πίτα τέλεια για σνακ αλλά και για πρωινό.

Υλικά

  • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 κιλά ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. λιαστές ντομάτες
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Φρυγανιά τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι και τις αλατίζουμε

Βήμα 2

Αφήνουμε μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά

Βήμα 3

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν

Βήμα 4

Προσθέτουμε τη φέτα, τα μυρδωικά, τις λιαστές ντομάτες και τις ντομάτες

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 6

Προσθέτουμε αλεύρι και λίγη φρυγανιά για να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα

Βήμα 7

Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά

Βήμα 8

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει

Βήμα 9

Η ντοματόπιτα χωρίς φύλλο είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή