Ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα

2014-10-13
ντοματορυζο φουρνου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα, ένα απλό πιάτο που όμως είναι πολύ εύγεστο και θυμίζει μανούλα! Γίνεται εύκολα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Τέλειο και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό. Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου αλλά και να το συνοδεύσεις με ό,τι σου ταιριάζει!

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες
  • Μισό κιλό ρύζι
  • 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βήμα 2

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τους σπόρους

Βήμα 3

Τις ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις μισές σε ένα λαδωμένο πυρέξ

Βήμα 4

Ρίχνουμε από πάνω το μισό σκόρδο και τις πιπεριές

Βήμα 5

Προσθέτουμε το μισό ρύζι και τον μαϊντανό

Βήμα 6

Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες ντομάτες, ρύζι και σκόρδο

Βήμα 7

Προσθέτουμε τη φέτα και νεράκι που να σκεπάζει το φαγητό

Βήμα 8

Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι

Βήμα 9

Το ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα είναι έτοιμο

 

Tips

  • Κοίταζε το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέτεις νερό
  • Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή