Ντόνατς με γλάσο βανίλιας, άχνη και χωρίς αυγά

2015-11-27
donats-me-glaso-vanilias
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:45 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 4m
  • Έτοιμη σε : 2:49 h

Καλημέρα σας φίλες μου, ελπίζω να είστε όλες καλά. Σκεφτόμουν από το πρωί, τι είναι αυτό που αρέσει πολύ στο σπίτι, και έχω καιρό να φτιάξω. Κάτι απλό, εύκολο, που δεν θα με κουράσει πολύ, θα έχει ευχάριστη Παρασκευή και τέλεια γεύση. Δεν θα μπορούσε να μου έρθει κάτι άλλο απο τα πολυαγαπημένα κια πανεύκολα ντόνατς, που στην περίπτωσή μας θα τα συνδυάσουμε με γλάσο βανίλιας. Λίγα μυστικά για ακόμα καλύτερο γλάσο, είναι να προσθέσετε γάλα αντί για νερό, ενα θέλετε πιο πηχτό γλάσο. Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να ρίξετε χρώμα ζαχαροπλαστικής στο γλάσο. Τέλος για έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Ξεκίνησέ το, και θα μείνουν όλοι άφωνοι. Καλη απόλαυση φίλες μου!

 

Υλικά

  • 1 φρέσκια βανίλια τα φασολάκια της, χαραγμένα και ανοιγμένα κατά μήκος
  • 3 αβγά κρόκους. σε θερμοκρασία δωματίου
  • 15 γρ. νωπή μαγιά
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 57 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο και κρυωμένο
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 57 ml νερό ζεστό
  • 255 ml. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 ml. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1κ.γ. αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε τη μαγία, το ζεστό νερό, 1 κ.σ. ζάχαρη, χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ και ααφήνουμε το μίγμα 5 λεπτά να κάνει αφρό.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, το εκχύλισμα της βανίλιας, τους κρόκους αυγών, το βούτυρο, τα χτυπάμε ελαφρά, ρίχνουμε το μίγμα στο μίξερ, συνεχιζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, τη ζυμώνουμε, τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπωλ, το καλύπτουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 2 ώρες.

Βήμα 4

Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη την απλώνουμε σε ένα πάγκο, τα κόβουμε με μία φόρμα ντονατς δαχτυλίδια ανοίγοντας μία τρύπα στη μέση, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε για 35-40 λεπτά να διπλασιαστούν κι άλλο.

Βήμα 5

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, περιμένουμε να κάψει, τηγανίζουμε τα ντόνατς 2 λεπτά από κάθε πλευρά και μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα αποροφητικό χαρτί.

Βήμα 6

Γλάσο: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, γάλα, αλάτι, βανίλια, και τα χτυπάμε ελαφρυά με σύρμα.

Βήμα 7

Τέλος περιχύνουμε με ένα κουτάλι το γλάσο στα ντόνατς και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή