Ντόνατς νηστίσιμα στο φούρνο

2015-12-01
donuts-nhstisimo-sto-fourno
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:23 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 12m
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Αγαπημένες φίλες, καλημέρα σας. Σήμερα, η συνταγή για donuts αυτή είναι αφιερωμένη, στα δαιμόνια μυαλά, που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να στερούνται λαχταριστές αμαρτίες. Και τί κανουν για αυτό; Κάνουν τις λιχουδιές νηστίσιμες, χωρίς να χανούν καθόλου σε γεύση. Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε νηστίσιμα τα ντόνατς. Μια πραγματική λιχουδιά, που αγαπάμε όλοι, και δεν θέλουμε να απογεύγουμε, είτε όταν κάνουμε νηστεία, είτε για να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας. Εδώ, λίγα μυστικά. Να είστε προσεκτικές, το νερό να είναι χλιαρό και να μην καίει, γιατί αλλιώς δεν θα φουσκώσει το ζυμάρι. Ακόμη, είνα δεδομένη η τρύπα στο πιτάκι, γιατί πάλι δνε θα φουσκώσει. Τέλος για αυτές που κανουν διατροφή χωρίς γλουτένη, χρησιμοποιείστε αλεύρι και μαγιά χωρίς γλουτένη. Καλή σας απόλαυση φίλες μου!

 

Υλικά

  • 1/2 φακελακι ξηρη μαγια
  • 1/2 φλυτζανακι λαδι
  • 1 1/2 νεροποτηρο χλιαρο νερο
  • 1κ.γλ. κοφτο αλατι
  • 1 κ.γλ. κοφτο ζαχαρη
  • αλευρι για ολες τις χρησεις, οσο παρει (κοσκινισμενο)

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό, λιώνουμε τη μαγιά, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλέυρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, σκεπάζουμε τη λεκάνη σε ζεστό μέρος και το αφήνουμε να φουσκώσει.

Βήμα 2

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την κόβουμε σε κομμάτια, τα ανοίγουμε με το χέρι σε μικρά στρογγυλά πιτάκια και ανοίγουμε τρύπα στη μέση.

Βήμα 3

Τέλος τα τοπθετούμε σε ένα ταψί, τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς τον αέρα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή