Νόστιμα λουκούμια Χίου με μαστίχα, αμύγδαλα και ροδόνερο

2015-05-02
Νόστιμα λουκούμια Χίου με μαστίχα, αμύγδαλα και ροδόνερο
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 26:000 h

Μια εκπληκτική παραδοσιακή συνταγή για νόστιμα λουκούμια Χίου με μαστίχα, αμύγδαλα και ροδόνερο θα βρεις παρακάτω που είναι και μια από τις νοστιμότερες συνταγές με λουκούμια που θα βρεις στον ιστότοπο μας. Είναι μια αρκετά παλιά συνταγή με λίγα υλικά καθώς βασίζονται σε αλεύρι και τα γλυκαντικά στοιχεία είναι τα αμύγδαλα, η βανίλια και η μαστίχα που συνδυάζοντας τα παράγεται ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα το οποίο και σου συνιστώ να φτιάξεις και να δοκιμάσεις. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία σου δημιουργηθεί μπορείς να μου την στείλεις στον αντίστοιχο χώρο στο τέλος της σελίδας αυτής εκεί που βρίσκονται τα σχόλια.

Υλικά

  • 3.850 γραμ. ζάχαρη
  • 3.850 γραμ. νερό
  • 1.500 γραμ. αλεύρι νισεστές
  • 2 γραμ. ξινό
  • 10 γραμ. μαστίχα σκόνη
  • λίγο ροδόνερο
  • βανίλια
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύουμε το νισεστέ σε 600 γραμ. νερό.

Βήμα 2

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το λιωμένο νισεστέ και το ξινό και το ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει, οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 3

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να αποκτήσει ελαστικότητα και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και τη σπάτουλα.

Βήμα 4

Το τραβάμε από τη φωτιά.

Βήμα 5

Ρίχνουεμ λίγες σταγόνες ροδόνερο ή βανίλια, τα αμύγδαλα και τη μαστίχα.

Βήμα 6

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί πασπαλισμένο με νισεστέ.

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετή ζάχαρη άχνη.

Βήμα 8

Το αφήνουμε να μείνει 24 ώρες και το αδειάζουμε σε μάρμαρο πασπαλισμένο με άχνη.

Βήμα 9

Το κόβουμε σε παραλληλόγραμα ή τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουμε σε άχνη.

Βήμα 10

Τα λουκούμια είναι έτοιμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή