Ξιφίας δενδρολίβανο ψητός στο γκριλ

2014-09-07
ξιφιας δενδρολιβανο
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια εύκολη συνταγή για ξιφία δενδρολίβανο ψητό στο γκριλ, ένα πιάτο που είναι ιδανικό για επίσημα τραπέζια. Μια εντυπωσιακή συνταγή με πολύ λίγα υλικά που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει και θα θέλετε να την ξαναφτιάξετε! Η προετοιμασία είναι εύκολη και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2 φέτες ξιφία
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Χυμός και ξύσμα από λεμόνι
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σούπας δενδρολίβανο
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και σκουπίζουμε τον ξιφία καλά

Βήμα 2

Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε μπολ

Βήμα 3

Το αναμειγνύουμε με ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το μισό ξύσμα και χυμό

Βήμα 4

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ψάρι και το αφήνουμε καλυμμένο με μεμβράνη να μαριναριστεί για 1 ώρα στο ψυγείο

Βήμα 5

Το ψήνουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ρίχνοντας λίγο από τη μαρινάδα

Βήμα 6

Ο ξιφίας με δενδρολίβανο ψητός στο γκριλ είναι έτοιμος!

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια μαρινάδα και σε άλλα ψάρια
  • Μπορείς να το ψήσεις και σε μπάρμπεκιου
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή