Ξιφίας κοκκινιστός αλά Σπετσιώτα

2014-08-17
ξιφιας κοκκινιστος αλα σπετσιωτα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια καταπληκτική συνταγή για ξιφία κοκκινιστό αλά Σπετσιώτα, ένα παραδοσιακό πιάτο από τις Σπέτσες. Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει με διάφορα ψάρια ενώ το μυστικό είναι να βρεις φρέσκιες, ώριμες ντομάτες που θα νοστιμίσουν το ψάρι. Μια εύκολη συνταγή που μπορείς να μαγειρέψεις για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι και να φάνε και τα μικρότερα παιδιά πιο εύκολα το ψάρι.

Υλικά

  • 4 φέτες ξιφία
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες τριμμένες και 1 κομμένη σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατίζουμε τον ξιφία και τον βάζουμε σε ένα πυρέξ

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 4

Ρίχνουμε κρασί και αφήνουμε για 4 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 6

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το ψάρι και προσθέτουμε τη ντομάτα σε ροδέλες

Βήμα 8

Ψήνουμε για 40 λεπτά με αλουμινόχαρτο και για ακόμα 10 λεπτά χωρίς

Βήμα 9

Ο ξιφίας κοκκινιστός αλά Σπετσιώτα είναι έτοιμος

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις περισσότερο σκόρδο αν σου αρέσει
  • Με αυτή τη συνταγή μπορείς να μαγειρέψεις και άλλα ψάρια
  • Αν δεν βρεις ώριμες ντομάτες πρόσθεσε στη συνταγή και ένα κουταλάκι ζάχαρη
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή