Ξιφίας σουβλάκι με κρεμμύδια και πιπεριές

2014-03-06
Ξιφίας σουβλάκι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ νόστιμη και διαφορετική συνταγή για να φτιάξεις ξιφία σουβλάκι θα βρεις παρακάτω. Τα πιο διαδεδομένα υλικά για να χρησιμοποιήσεις στο σουβλάκι είναι τα κρεμμύδια και οι πιπεριές και είναι αυτά που χρησιμοποίησα κι εγώ σε αυτή την συνταγή. Αν την φτιάξεις με διαφορετικό τρόπο γράψε μου τι χρησιμοποίησες στα σχόλια παρακάτω. Αντί για ξιφία, μπορείς να βάλεις παλαμίδα.

Υλικά

  • ψάρι ξιφίας ή παλαμίδα
  • ντομάτες αγουρωπές
  • κρεμμύδια
  • μανιτάρια
  • πιπεριές
  • λάδι
  • αλάτι
  • ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το ψάρι με κοφτερό μαχαίρι σε κομματάκια μεγέθους λουκουμιού. Το ίδιο και τα άλλα υλικά. Τις ντομάτες μόνο το εξωτερικό για να κρατάει.

Βήμα 2

Τα βάζουμε σε μία κούπα όλα μαζί, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για την επομένη, ή αμέσως αν δεν έχουμε καιρό.

Βήμα 3

Παίρνουμε ξυλάκια ή σουβλίτσες και περνάμε τα υλικά προσέχοντας να είναι ανακατεμένα. Δηλ. κάθε σουβλάκι να έχει 5-6 κομμάτια ψάρι και ισάριθμη ντομάτα, κρεμμύδι, μανιτάρι.

Βήμα 4

Τα ψήνουμε στη σχάρα. Από πάνω, ότι στραγγίζει, το περιχύνουμε στα σουβλάκια.

Βήμα 5

Ο ξιφίας σουβλάκι είναι έτοιμος και σερβίρεται με βραστά χόρτα εποχής και συνοδεύεται με λευκό κρασί.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή