Ξιφίας ψητός στα κάρβουνα με σάλτσα ντομάτας

2014-03-08
Ξιφίας στα κάρβουνα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια κλασική καλοκαιρινή συνταγή για να φτιάξεις ξιφία ψητός στα κάρβουνα με σάλτσα ντομάτας θα βρεις παρακάτω. Ο ξιφίας εφόσον είναι φρέσκος είναι νοστιμότατος αν τον κάνεις στα κάρβουνα και επίσης μπορείς να πειραματιστείς αρκετά με την σάλτσα ντομάτας. Εγώ έκανα μια αρκετά απλή εκδοχή προσθέτοντας κρεμμύδι, ρίγανη και μαϊντανό αλλά υπάρχουν δεκάδες εκτελέσεις ανάλογα το γούστο σου και το πόσο ελαφριά ή βαριά την θέλεις.

Υλικά

  • 1 κιλό ξιφίας
  • 2 κρεμμύδια
  • 3-4 ντομάτες
  • 2 λεμόνια
  • ρίγανη
  • μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τον ξιφία σε πολύ λεπτές φέτες και τις αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Χτυπάμε σε πιάτο λαδολέμονο, πασπαλίζοντας μέσα και τη ρίγανη τριμμένη.

Βήμα 3

Όταν έχουν ψηθεί οι φέτες, τις αραδιάζουμε σε πιατέλα που την έχουμε τοποθετημένη σε θερμαινόμενο μέρος.

Βήμα 4

Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη, τις βράζουμε πέντε λεπτά και τις κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 5

Χτυπάμε το λαδολέμονο, ψιλοκόβουμε μέσα και το κρεμμύδι και το μαϊντανό, τ' αδειάζουμε όλα στο κατσαρολάκι με τη ντομάτα, ανακατεύουμε καλά και με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε το ψάρι.

Βήμα 6

Τρώγεται σαν κύριο φαγητό.

Βήμα 7

Ο ξιφίας ψητός στα κάρβουνα είναι έτοιμος και τον σερβίρουμε συνοδεύοντάς τον με βραστά χόρτα ή με οποιαδήποτε ωμή σαλάτα εποχής.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή