Οι καλύτεροι και ωραιότεροι κουραμπιέδες μπουκίτσες με μαρμελάδα του Γιάννη

2014-12-26
Οι καλύτεροι και ωραιότεροι κουραμπιέδες μπουκίτσες με μαρμελάδα του Γιάννη
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου στέλνω μια συνταγή που για μένα είναι οι καλύτεροι και ωραιότεροι κουραμπιέδες μπουκίτσες με μαρμελάδα του θείου του Γιάννη που μας τους έφτιαχνε κάθε Χριστούγεννα και μας τους έστελνε. Η συνταγή αν και περιέχει σχετικά κλασικά υλικά, εν τούτης έχει προστεθεί το γαρύφαλλο και η μαρμελάδα με αποτέλεσμα η γεύση να διαφοροποιείται ριζικά από οτιδήποτε κλασικό και τυποποιημένο έχετε δοκιμάσει. Είναι δική μου πρόταση και σας συνειστώ να δοκιμάσετε και να φτιάξετε φέτος αυτούς τους κουραμπιέδες και να μου στείλετε τα σχόλια σας καθώς και όποια διευκρίνιστικη ερώτηση χρειάζεστε στον χώρο που είναι ο διάλογος μεταξύ μας στο κάτω μέρος της σελίδας κάτω από το τέλος της περιγραφής της συνταγής.

Υλικά

  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 150 γραμ. αμύγδαλα
  • 1 αυγό
  • 300 γραμ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή κανελογαρύφαλλα τριμμένα
  • 60 γραμ. αλεύρι
  • λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • λίγο ανθόνερο
  • άχνη ζάχαρη για τύλιγμα
  • βούτυρο για το ταψί

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε το βούτυρο στη λεκάνη με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσει το βούτυρο και να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το δούλεμα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε κατόπιν το κονιάκ, τα κανελογαρύφαλλα, τα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα και δουλεύοντας το μίγμα, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ώσπου να γίνει μία ζύμη μέτρια που να μην απλώνει (μπορεί να μην χρειαστεί όλο το αλεύρι).

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι, κόβουμε από τη ζύμη ένα κομμάτι και το ανοίγουμε φύλλο, πάχους μισού εκατοστού.

Βήμα 5

Με ένα ποτηράκι του λικέρ κάνουμε στρογγυλά κομματάκια τα οποία τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 6

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα αλείφουμε με μία ελαφριά στρώση μαρμελάδα και τα ενώνουμε δύο δύο.

Βήμα 7

Τα ραντίζουμε κατόπιν με ανθόνερο και τα τυλίγουμε σε μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Βήμα 8

Η συνταγή για τους καλύτερους και ωραιότερους κουραμπιέδες μπουκίτσες με μαρμελάδα του Γιάννη είναι έτοιμη.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή