Ολόκληρο κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι και σταφίδες – Μισούρα

2014-05-04
Ολόκληρο κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 4:000 h
  • Έτοιμη σε : 5:000 h

Μια καταπληκτική και μοναδική συνταγή για να φτιάξεις την μισούρα – το ολόκληρο κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι και σταφίδες θα βρεις παρακάτω, με τον τρόπο που το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Είναι παλιό παραδοσιακό φαγητο, κατ’ εξοχή τοπικό του Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης το οποίο το μαγειρεύανε κυρίως τα Χριστούγεννα. Δοκίμασε το και μοιράσου τις εντυπώσεις σου μαζί μου.

Υλικά

  • 1/2 κιλό μοσχάρι ψαχνό
  • 1/2 κιλό ζυγούρι
  • 1/2 κιλό αρνάκι
  • 1/2 κιλό χοιρινό
  • ένα μικρό κοτόπουλο
  • 3 κιλά πράσα
  • αλάτι - πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια
  • σταφίδες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε βαθιά πήλινη κατσαρόλα στρώνετε δύο σειρές κληματόβεργες, έτσι ώστε να σχηματιστούν τετράγωνα.

Βήμα 2

Κόβετε τα κρέατα σε κομματάκια και τα πράσα επίσης.

Βήμα 3

Τα αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4

Πάνω στις κληματόβεργες στρώνετε μία σειρά πράσα και μία σειρά από κρέας (κομμάτια από όλα τα κρέατα ανακατεμένα) και πάλι πράσα.

Βήμα 5

Γεμίζετε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τις σταφίδες, το συκωτάκι ψιλοκομμένο και το ρύζι.

Βήμα 6

Τοποθετείτε το γεμισμένο κοτόπουλο πάνω από τα πράσα, βάζετε πάλι πράσα, κομματάκια κρέας, πράσα και λίγο κόκκινο πιπέρι (γλυκό).

Βήμα 7

Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και τη σφραγίζετε με λίγο ζυμάρι.

Βήμα 8

Βάζετε την κατσαρόλα στο φούρνο σε θεροκρασία 150 C επί τρείς και περισσότερο ώρες.

Βήμα 9

Το ολόκληρο κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι είναι έτοιμο και πάρα πολύ νόστιμο.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή