Ομελέτα με Ζαμπόν και Τυρί

2013-07-15
ομελετα με ζαμπον και τυρι
  • Σερβίρεις : 1
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια κλασσική, εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή. Η ομελετα με ζαμπον και τυρι είναι μια απλή αλλά υπέροχη ιδέα για όλες τις ώρες. Μπορείς να την προσφέρεις στους αγαπημένους σου για πρωϊνό, μεσημεριανό ή ακόμα και δείπνο. Τα παιδιά σίγουρα θα τη λατρέψουν, ακόμα κι αυτά που δεν είναι πολύ φίλοι του αυγού. Δοκίμασέ την και μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 25 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
  • 30 γραμμάρια τριμμένο έμενταλ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προσθέτεις το γάλα στα αυγά και χτυπάς λίγο ακόμη.

Βήμα 2

Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνεις το μείγμα του αυγού.

Βήμα 3

Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά το γυρνάς και προσθέτεις από πάνω το ζαμπόν και το τυρί.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις για λίγο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει το τυρί.

Βήμα 5

Διπλώνεις την ομελέτα στα 2.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια η ομελετα με ζαμπον και τυρι είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και λαχανικά της αρεσκείας σου.
  • Αν προτιμάς αντί για ζαμπόν μπορείς να βάλεις γαλοπούλα ή κοτόπουλο.
  • Το γάλα στη ομελέτα βοηθάει στο να γίνει πιο αφράτη.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή