Ομελέτα μόνο με ασπράδια

2014-02-18
Ομελέτα μόνο με ασπράδια
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια πολύ υγιεινή και ελαφριά συνταγή για ομελέτα μόνο με ασπράδια που μπορείς να εμπλουτίσεις με σπανάκι για να είναι ακόμα πιο θρεπτική και χροταστική. Είναι τέλεια για πρωινό και πολύ διαιτητική!

Υλικά

  • 6 ασπράδια αυγού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες μικρές κομμένες σε κυβάκια
  • Αλάτι –Πιπέρι
  • 100 γρ. σπανάκι μαγειρεμένο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάλε το ελαιόλαδο

Βήμα 2

Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, το σπανάκι και λίγο αλάτι

Βήμα 3

Μαγείρεψε για 2-3 λεπτά και ρίξε πιπέρι

Βήμα 4

Άφησε για ακόμα 2-3 λεπτά

Βήμα 5

Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια των αυγών μαζί με νερό, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 6

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε λίγο ελαιόλαδο

Βήμα 7

Πρόσθεσε τα ασπράδια και άσε για λίγα λεπτά

Βήμα 8

Μαγείρεψε και από την άλλη πλευρά και όταν πάρει χρώμα δίπλωσε την ομελέτα στα δύο

Βήμα 9

Βάλε το μείγμα με το σπανάκι και ξαναδίπλωσε

Βήμα 10

Η ομελέτα μόνο με ασπράδια αυγού είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Αντί για σπανάκι μπορείς να βάλεις χόρτα
  • Μπορείς να προσιέσεις φέτα
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή