Οσομπούκο λεμονάτο στην κατσαρόλα

2015-11-25
osompouko-lemonato
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:000 h
  • Έτοιμη σε : 4:000 h

Αγαπητές φίλες καλησπέρα. Σήμερα σας έχω μια εντελώς καινούρια συνταγή, με ένα μέρος του κρέατος με το οποίο ήρθα σε επαφή πριν λίγο καιρό. Αναφέρομαι στο οσομπούκο. Το οσομπούκο βρίσκεται στα μπροστινά πόδια του μοσχαριού. Το οσομπούκο είναι το πιο τρυφερό κόκαλο, πλούσιο σε κολλαγόνο και η παρασκευή του απαιτεί φούρνο, λαδόκολλα και πολλά μυρωδικά. Γι΄αυτό το λόγο βγάζει τέλεια σούπα με μεγάλη θρεπτική αξία. Το οσομπούκο, είναι ένα κλασσικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας, που στην Ιταλία συνηθίζεται ως κοκκινιστό, αλλά και αυτή η συνταγή είναι εξαιρετική. Μπορούμε κάλλιστα να προσθέσουμε μουστάρδα, δίνοντας ακόμα πιο έντονη γεύση. Δοκιμάστε την νέα αυτή συνταγή, και θα ξετρελαθούν όλοι στο σπίτι. Καλή σας απόλαυση!

 

Υλικά

  • 4 φέτες οσομπούκο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 κλωνάρια σέλερι, σε φετάκια
  • 2 μέτρια καρότα, σε μικρά κυβάκια
  • 5 ολόκληρα μπαχάρια
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1/2 μικρή σελινόριζα, σε μικρά κυβάκια
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ξερός κόλιανδρος χοντροκοπανισμένος
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille wholegrain
  • αλάτι, πιπέρι φρεκοτριμμένο
  • χυμός λεμονιού κατά βούληση
  • Για την γκρεμολάτα:
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • φύλλα από 1/4 ματσάκι μαϊντανό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε, το σκουπίζουμε καλά με χάρτι κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε από τις 2 πλευρές.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα με μέτρια προς δυνατή φωτιά μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το λάδι, τις φέτες του κρέατος, σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά την κάθε μία πλευρά και μόλιε είναι έτοιμα με μία τσιμπίδα τα μεταφέρουμε σε ένα άλλο ταψάκι.

Βήμα 3

Στο λάδι που υπάρχει στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, το σκόρδο, τη σελινόριζα, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχάρια, τη δάφνη, το κόλιανδρο, τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα τα σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Ρίχνουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε κατά πολύ τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ζεστό νερό μέχρι μα καλυφθούν όλα τα υλικά, μόλις αρχίζει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2-2½ ώρες. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, δυναμώνουμε τη φωτιά , το αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση, να δέσει η σάλτσα. κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε ένα 20 λεπτο να ξεκουραστεί.

Βήμα 5

Τέλος ψιλοκόβουμε το λεμόνι, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε με το σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή