Πάστα φλώρα εύκολη νηστίσιμη με λάδι χωρίς αυγά

2015-10-06
pasta-flwra-nhstisimh-me-ladi
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Για την περίοδο της νηστείας σας συστήνουμε μια από τις αγαπημένες μας συνταγές για πάστα φλώρα που είναι νηστίσιμη με λάδι και χωρίς αυγό. Δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα εξίσου νόστιμο και απολαυστικό που πρέπει οποωσδήποτε να το δοκιμάσετε. Η ζύμη της παίρνει μια μοναδική γεύση καθώς είναι εμπλουτισμένη με πορτοκάλι καθώς και με την μαρμελάδα που τυπικά χρησιμοποιούμε στην πάστα φλώρα με την οποία μπορείτε να κάνετε διάφορες γευστικές παραλλαγές ανάλογα την γεύση και το βασικό υλικό που θα διαλέξετε. Στείλτε μου τι μαρμελάδα χρησιμοποιήσατε και πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από το γευστικό αποτέλεσμα της παραλλαγής της συνταγής.

Υλικά

  • 1/2 κιλό μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα του
  • 250 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετούμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.

Βήμα 2

Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε ταχύτητα από το μίξερ, προσθέτουμε σιγα σιγά το αλέυρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης την απλώνουμε σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας από πάνω.

Βήμα 4

Με τη ζύμη που περισσεύει φτιαχνουμε μπαστούνια κα στολίζουμε το μίγμα πάνω από τη μαρμελάδα.

Βήμα 5

Τέλος τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 189 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή