Πάστα φλώρα με μαρμελάδα βατόμουρο και κονιάκ

2015-10-12
pasta-flwra-me-marmelada-vatomouro
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μία πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για πάστα φλώρα θα βρεις παρακάτω που περιέχει σαν βάση μια εξαιρετικά νόστιμη ζύμη και στη μέση έχει μια εξαιρετική μαρμελάδα βατόμουρο. Πρόκειται για μια πρόταση για γλυκό που μπορέι να σερβιριστεί όλες τις ώρες της ημέρας ακόμη και σαν πρωινό και τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου. Η πρόταση μου για την γέμιση της συγκεκριμένης συνταγής αφορά με μαρμελάδα βατόμουρο αλλά μπορείς προφανώς να κάνεις και διάφορες παραλλαγές και να βάλεις μια μαρμελάδα που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να το δοκιμάσεις. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 300 γρ. αμυγδαλόσκονη
  • 300 γρ. άχνη
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμόκρασια δωματίου
  • 150-200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ένα ομογενοποιημένο ζυμάρι.

Βήμα 2

Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να ξεκουραστεί.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη, την τοποθετούμε σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο αφήνοντας περιφερειακά ελάχιστα χώρις μαρμελάδα τη ζύμη.

Βήμα 4

Την υπόλοιπη ζύμη την κάνουμε μπαστούνια και τα τοποθετούμε οριζόντια, κάθετα και περιφερειακά πάνς από τη μαρμελάδα.

Βήμα 5

Την τοποθετούμε στους 160 βαθμούς στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Βήμα 6

Μόλις κρυώσει είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή