Πένες αματριτσιάνα

2014-06-23
Πένες αματριτσιάνα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια ιταλική συνταγή για πένες αματριτσιάνα, δηλαδή με κόκκινη σάλτσα. Αξίζει να την δοκιμάσετε!

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες
  • 200 γρ. πανσέτα σε κομμάτια
  • 1 κούπα τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 πουμαρό ντομάτα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. τριμμένη κόκκινη πιπεριά ή τσίλι
  • 1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε την πανσέτα μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά-εκτός από την παρμεζάνα-και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά

Βήμα 5

Σερβίρουμε τις πένες με τη σάλτσα και με τριμμένη παρμεζάνα

Βήμα 6

Οι πένες αματριτσιάνα είναι έτοιμες!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή