Πένες με γκοργκοντζόλα

2014-06-16
πενες με γκοργκοντζολα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια απλή αλλά πολύ εύγεστη συνταγή για πένες με γκροργκοντζόλα που πετυχαίνει πάντα!

Υλικά

  • 170 γρ. γκοργκοντζόλα τριμμένη
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας γάλα
  • 350 γρ. πένες

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Βήμα 2

Προσθέτουμε το γάλα και το γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα

Βήμα 3

Βράζουμε τις πένες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 4

Τις σουρώνουμε και κρατάμε μισή κούπα νερό

Βήμα 5

Τις προσθέτουμε μαζί με το νερό που κρατήσαμε στη σάλτσα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά

Βήμα 6

Οι πένες με γκοργκοντζόλα είναι έτοιμες!

 

Tips

  • Γαρνίρισε με φύλλα φασκόμηλου ή πρόσθεσέ τα ψιλοκομμένα στη σάλτσα!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή