Πέρκα κοκκινιστή με πατάτες και σάλτσα ντομάτας στη γάστρα στο φούρνο

2015-09-04
Πέρκα με πατάτες στη γάστρα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Ακολούθησε μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για ψάρι που σου παρουσιάζω μέσα από τον ιστότοπό μας παρακάτω και φτιάξε πεντανόστιμη πέρκα κοκκινιστή με πατάτες εύκολα και απλά μέσα σε μερικά μόνο βήματα. Τα υλικά που θα χρειαστεί να προμηθευτείς είναι οικονομικά και απλά ενώ πρόκειται για μία γευστική πρόταση ιδιαίτερα νόστιμη που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια. Συνόδευσε το φαγητό σου με ένα ποτήρι καλό κρασί κάλεσε τους φίλους σου και καλή σας όρεξη. Θα χαρώ να διαβάσω σχόλια και παρατηρήσεις σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά τοποθετούμε τα φιλέτα της πέρκας στο γαστράκι και στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει, την ντομάτα τριμμένη, το σκόρδο, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο σε συνδυασμό με το δεντρολίβανο, ελαιόλαδο σχεδόν μισό ποτήρι, κρασί και τέλος τις πατατούλες που προηγουμένως έχουμε κόψει κυδωνάτες.

Βήμα 2

Αφού αλατοπιπερώσουμε ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή