Πέρκα με άσπρη σάλτσα και σπανάκι

2015-07-15
Πέρκα με άσπρη σάλτσα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μία καταπληκτική συνταγή για πέρκα θα βρεις παρακάτω να φτιάξεις την λαχταριστή πέρκα με άσπρη σάλτσα σε περιμένει να την ανακαλύψεις μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί. Πρόκειται για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο που βασίζεται σε ένα νόστιμο ψάρι το οποίο όπως θα διαπιστώσεις και εσύ είναι ιδιαίτερα εύκολο και οικονομικό. Φιλετάκια πέρκας συνδυασμένα με μία λεμονάτη σάλτσα αρωματισμένη με άνηθο, συνοδευόμενα από σπανάκι και φρέσκα κρεμμυδάκια τα οποία μαγειρεύονται μαζί με το ψάρι μας, είναι η τέλεια πρόταση για ένα τραπέζι με φίλους ή την οικογένια συνοδεία του αγαπημένου σου κρασιού. Μη χάνεις λοιπόν την ευκαιρία να δοκιμάσεις και εσύ το φαγητό που σου προτείνω και γιατί όχι να μου στείλεις τα σχόλια σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 500 γραμ. πέρκα
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού καθαρίσουμε και ψιλοκόψουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, τα σωτάρουμε όλα μαζί ελαφρώς σε ένα τηγάνι μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια και αφού έχουμε ξεπαγώσει τα φιλετάκια της πέρκας σε περίπτωση που είναι κατεψυγμένα, τοποθετούμε σε ένα πυρέξ μία στρώση από σπανάκι από πάνω το ψάρι μας και τέλος ακόμη μία στρώση από το μείγμα του τηγανιού.

Βήμα 3

Τέλος χτυπάμε το χυμό λεμονιών με μισή κούπα ελαιόλαδο σε ένα μπόλ και περιχύνουμε με το λαδολέμονο το φαγητό μας πριν το βάλουμε στο φούρνο να το ψήσουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 4

Φυσικά μην ξεχάσετε το καλό αλατοπιπέρωμα του φαγητού μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή