Πέρκα με κρεμμύδια, ελιές και δενδρολίβανο στο φούρνο

2015-08-27
Πέρκα με κρεμμύδια στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Τι καλύτερο από μία μεσογειακή συνταγή για ψάρι για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη πέρκα με κρεμμύδια στο φούρνο όπως αυτή που σου παραθέτω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για φιλέτα πέρκας είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα, συνοδευόμενα από φρέσκα αλλά και ξερά κρεμμύδια, ελιές, αρωματισμένα με λίγο σκορδάκι και δεντρολίβανο ενώ τέλος τα σβήνουμε με λευκό κρασί και ψήνουμε. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι θεϊκό στην απλότητα του και είμαι σίγουρη ότι θα σε ενθουσιάσει. Περιμένω με ανυπομονησία τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που έχει διαμορφωθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 1 λεμόνι
  • ελιές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • δεντρολίβανο
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού ψιλοκόψουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό τα σωτάρουμε ελαφρώς για 4 λεπτά μαζί με την πέρκα μας και το σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Αφού γυρίσουμε το ψάρι μας και από την άλλη πλευρά σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Βήμα 3

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο όπου και ψήνουμε για 5 λεπτά στους 190 βαθμούς.

Βήμα 4

Καλή όρεξη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή