Πέρκα με λαχανικά και πατάτες στη γάστρα

2015-08-28
Πέρκα με λαχανικά στη γάστρα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Ανακάλυψε μία από τις αγαπημένες συνταγές για ψάρι τόσο δική μου όσο και της οικογένειας μου για πέρκα με λαχανικά και πατάτες στη γάστρα. Πρόκειται για μία ελαφριά καλοκαιρινή συνταγή που θα λατρέψεις καθώς αποτελείται από αγνά, οικονομικά υλικά ενώ είναι και πολύ εύκολη ως προς την παρασκευή της. Η πέρκα συνοδεύεται από νόστιμες πατατούλες, καρότα, κρεμμύδια και κολοκυθάκια, αρωματίζεται με λίγο σκορδάκι και ψήνεται στη γάστρα μέσα στα ζουμιά της δίνοντας μας το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Μη χάνεις στιγμή, φτιάξε το συγκεκριμένο φαγητό και στείλε μου τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που έχει διαμορφωθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 4 πατάτες κυδωνάτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα μπαστουνάκια
  • 2 καρότα κομμένα σε μπαστούνια
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα γαστράκι απλώνουμε τις πατάτες με τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο τα οποία προηγουμένως έχουμε ψιλοκόψει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο, τη ρίγανη, και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 3

Τέλος τοποθετούμε από πάνω το ψάρι, τις ντοματούλες και κλείνουμε με το υπόλοιπο ελιαόλαδο, λίγη ρίγανη και λίγο χυμό λεμονιού ακόμη.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή