Πέρκα μπιάνκο λεμονάτη με πατάτες στην κατσαρόλα

2015-09-22
Πέρκα μπιάνκο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μέσα από την παρακάτω συνταγή με ψάρι που σου παραθέτω θα έχεις την ευκαιρία να φτιάξεις υπέροχη πέρκα μπιάνκο εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο. Πρόκειται για μία πολύ νόστιμη, λεμονάτη και με κάποια ένταση γευστική πρόταση η οποία αποτελείται από πολύ απλά και οικονομικά υλικά, ενώ τη διαδικασία παραγωγής του πιάτου κάθε άλλο παρά δύσκολη θα την χαρακτήριζα. Αρχικά λοιπόν σωτάρουμε τις πατάτες με το σκόρδο σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σβήνουμε με λευκό κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψάρι με το χυμό λεμονιού και τα διάφορα αρωματικά προκειμένου να σιγοβράσουν όλα μαζί τα υλικά μας και να δέσει η σάλτσα. Ακολούθησε τη συνταγή μου, σερβίρισε την με μια νόστιμη σαλάτα και είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθούν όλοι. Θα περιμένω μηνύματα και σχόλια στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό πέρκα
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί
  • χυμό 2 λεμονιών
  • ρίγανη
  • δεντρολίβανο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού καθαρίσουμε το ψάρι το αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει από τα νερά και σε μία κατσαρόλα σωτάρω σε ελαιόλαδο τις πατάτες με το σκόρδο για μερικά λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σβήνω με το κρασί και καλύπτω τις πατάτες με νερό αφήνοντας τες να σιγοβράσουν προσθέτοντας στην κατσαρόλα μου τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Αφού μαλακώσουν αρκετά οι πατάτες μου προσθέτω και το ψάρι.

Βήμα 4

Αφήνω το φαγητό μου να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα μου ενώ στο τέλος πριν αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω και το χυμό λεμονιού ανακινώντας καλά την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή