Πέρκα ψητή στα κάρβουνα

2015-08-29
Πέρκα ψητή στα κάρβουνα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 0m

Φτιάξε υπέροχη πέρκα ψητή στα κάρβουνα ακολουθώντας τις οδηγίες και μια από τις πιο κλασικές συνταγές με ψάρι που σου παραθέτω μέσα από την παρακάτω σελίδα και θα με θυμηθείς. Το μυστικό φυσικά για τη συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι άλλο από το καλό ζέσταμα της σχάρας επάνω στην οποία αργότερα θα ψηθούν τα ψάρια μας καθώς και το καλό λάδωμα και αλατοπιπέρωμα των ψαριών. Μη χάνεις στιγμή ακολούθησε την γευστική μου πρόταση και διοργάνωσε ένα όμορφο τραπέζι για φίλους ή την οικογένεια ενώ μπορείς να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου γράφοντάς μου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 πέρκες
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • ελαιόλαδο για άλειμμα
  • φρεσκοκομμένος μαϊντανός
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ δουλεύουμε το βούτυρο που προηγουμένως έχουμε αφήσει για λίγη ώρα εκτός ψυγείου, μαζί με το μαϊντανό ώσπου να ομοιογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Βήμα 3

Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί πολύ καλά πριν τη λαδώσουμε και τοποθετήσουμε τα ψάρια μας ενδιάμεσα.

Βήμα 4

Αφού λοιπόν έχουμε πλύνει και αλατίσει καλά τις πέρκες τις τοποθετούμε στη σχάρα και τις ψήνουμε για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά, λαδώνοντάς τες ενδιάμεσα.

Βήμα 5

Τέλος απλώνουμε από μία κουταλιά αρωματικό βούτυρο πάνω από κάθε πέρκα το οποίο και αφήνουμε να λιώσει και να δώσει υπέροχη γεύση στο φαγητό μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή